Middagstipset: Färsbiffar med gräslökssås

Nötfärs kan användas till väldigt mycket och det är alltid bra att ha några kilo i frysen ifall det skulle behövas. Färsbiffar kan varieras in absurdum, det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna och här kommer ett recept där biffarna får smak från bland annat morot.

Ingredienser
0,5 st lök, gul
1 st morot, liten
150 g nötfärs, mager
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1,5 dl lagalätt, (Kelda)
2 tsk smör
0,5 tsk soja
1 tsk honung
0,25 st citron, strimlat skal + pressad saft
2 msk gräslök, hackad

Tillbehör
350 g potatis, kokt
200 g grönsaker, kokta

Gör så här:
1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.
2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs.
3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.
4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft.
5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.

Bild kommer så snart jag hunnit plåta, om jag nu hinner först dvs. Mat, när den väl är klar, brukar inte finnas kvar länge här.

Tillägg: Det blev inget foto – maten förvsann snabbare än en avlöning… Nåja, bättre lycka nästa gång!

Rulla till toppen