Har du en kvart på dig att laga något gott? Ok håll i dig för här kommer ett recept på en laxrätt som både är nyttig och som kan bli klar på kortare tid än så om man effektiviserar och rationaliserar lite.
Ingredienser
500 g skinn och benfri lax
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl Ajvar Relish Hot
1 burk kräftstjärtar i lake á 340 g
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Färskpasta, tagliatelle
Ärtor
Färskpastan kokas enligt anvisningarna på förpackningen, men tar väl cirka 3 miuters koktid. Eftersom vattnet tar lite tid på sig att koka upp bör du sätta på det först.
Koka upp grädden med Ajvar Relish i en låg vid kastrull. Låt puttra i några minuter. Skär under tiden den halvtinade laxfilén i bitar, cirka 2x2cm. Bitarna håller ihop bättre om de inte är helt tinade. Lägg ner laxen i såsen. Salta och peppra. Låt sjuda i ungefär 5 minuter. Peta med provsticka så du ser att laxbitarna är klara. Lägg ner kräftstjärtarna strax före servering så de inte blir som gummi.
Det är alltså en väldigt snabb och mycket god rätt.
Jag har inte testat, men jag tror det går alldeles utmärkt att byta kräftstjärtarna mot skalade räkor om man föredrar det. Det blir mitt nästa projekt.
Stark Ajvar Relish kan blir för starkt för dem som inte gillar kryddig mat, men då kan man använda vanlig Ajvar Relish.